Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 Sollentuna HC flick 9 9 0 0 18
2 Järna SK flick 5 0 0 5 0
3 Kista HC/Ulriksdal SK 4 0 0 4 0

Match

Järna SK flick

0 - 7
Lindbackwns IP, Järna
2 februari 2013
12:00

Sollentuna HC flick

Referat

Referat: Järna SK flick - Sollentuna HC flick

Säsongens tredje drabbning mot tuffa rivalen Järna ramades in av flera frågetecken innan första avslaget. Skulle vi få se högt tempo i skridskoåkningen? Skulle passningsträningen ha gjort nytta? Skulle Magda se till att hålla ringen borta från målnätet? Skulle uppmaningen TRYCK UT eka över hela Sörmland?
Svaren blev i tur och ordning, nja, ja, ja och JA.

Men innan frågorna fick sina svar hände en hel del saker värda att uppmärksamma. En dryg timme innan första skridskoskäret samlades 10 tjejer i omklädningsrummet. Med Alma och Michelle borta så var det fullt manskap. Väl?
Eller vänta..saknades det inte någon? Jo, det visade sig att Maggy hade haft max oflyt när hon lyckades hamna i sirapströga trafikköer efter en olycka. Med andan i halsen kom hon småjoggandes till omklädningsrummet lagom för att hinna byta om till matchen. Dessförinnan hade vi bevittnat ännu en olycka, men av det något mildare slaget. Detta när Kajsa bittert konstaterat att all utrustning plockats med till Järna, förutom något hyfsat väsentligt. Närmare bestämt så hängde skridskorna vackert kvar i förrådet på Vallen. Givetvis inte roligt alls och tyvärr fanns inga låneskridskor att få fatt i så Kajsa fick istället det ärofyllda uppdraget att vakta båsdörren när kompisarna kom för byte. Något hon gjorde med den äran.
Sista händelsen värd att notera var att Andrea fick lagkaptensuppdraget för matchen. Efter vissa små och ganska verkningslösa protester tog hon bindeln runt armen och skötte därefter lagkaptensrollen briljant.

Efter en kort genomgång från Coach Christian där fokus låg på skridskoåkning, skridskoåkning, TRYCK UT och lite mer skridskoåkning var det dags att kliva in i hallen och börja med lite…skridskoåkning.

Med nio utespelare och Magda i målet formerades laget enligt följande:
Backar: Disa, Maggy och Nelly
Centrar: Andrea och Annika.
Forwards: Jossan, Ellen L, Ellen G och Maja.

När domarduon väl blåst igång tillställningen fick vi se en ganska intetsägande inledning av matchen där ringen ofta bytte ägare i mittzonen och där linjerna i spelet mest påminde om en hafsigt serverad portion välkokta spagettistrån.
Christian ritade och förklarade stillsamt på sin älskade taktiktavla för tjejerna i båset och dränerade samtidigt ishallen på syre när han fyllde lungorna och vrålade ut uppmaningar över isen. En kombination som verkade fungera ypperligt, för i takt med uppmaningar och matchklocka så kom SHC-tjejerna igång. Skridskoåkningen harvade igång skapligt men inte minst passningsspelet började stämma allt bättre och via ett antal fina avslut lyckades man överlista Järnas duktiga målvakt och vid halvtid noterades ledning 5-0 på matchtavlan.

Tjejerna fick beröm för passningsspelet, men samtidigt en liten, halvfinsk spark i ändalykten över att man måste röra mer på fötterna och inte bli stillastående.
Om första perioden var okej, så var det desto bättre spel i rond nummer två där inte minst passningsspelet nådde nya nivåer. Maja och Ellen L hittade en hel del fina passningsvägar. Annika jobbade föredömligt i sin centerroll. Ellen G kämpade och krigade på i sedvanlig stil och Jossan hittade fina kombinationer med Andrea.
I bakre leden stod en stabil backtrio, som satte stopp för järnaspelarna och lyckades man någon gång ta sig förbi denna vitdressade mur så stod Magda i vägen som tryggheten själv.
Efter tjusigt passningsspel och en uppsjö av målchanser noterade vi ytterligare två mål för Sollentuna och när 2x15 minuter spelats kunde vi alltså konstatera en seger med 7-0.
Som sig bör så tackades domare, motståndare och publiken..där laget kollektivt måste drabbats av gråstarr eftersom man åkte och tackade den läktardel som var helt tom på folk (?).

Väl samlade i omklädningsrummet konstaterades det som brukar konstateras när det är dags att konstatera.
Bra kämpat, men vi blev nog lite bekväma och kunde åkt lite mer skridskor. En stor eloge den här gången för det fina passningsspelet och att man försöker utnyttja varandra nu mer som ett lag, vilket är extra kul att se.

Tränarna noterade dock (surprise, surprise 1) att vi har några saker att träna på:
Skridskoåkning (surprise, surprise 2), passningsspel (surprise, surprise 3) och ..inte minst..avslut. Hur många skott hamnade inte mitt i magen, eller längs isen?

När tjejerna hurrat färdigt kastade sig Jossan med osedvanligt snabba rörelser mot högtalarna och drog igång den ”efterlängtade” musiken. Med ungefär lika osedvanligt snabba (om än något stelare..) rörelser kastade sig samtidigt tränarna ut från omklädningsrummet just precis när ”Hultsfredsfestivalen” drog igång…för hundraelfte gången.

Vid tangenterna
Tommy Nordin

Foto:
Magnus Lillieborg
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Andrea Väätänen 1 0
Disa Nybom 1 0
Ellen Granath 1 0
Josefin Jobs 1 0
Kajsa Remaeus 1 0
Magda Sandgren 1 0
Maja Andersson 1 0
Nelly Nordin 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

sön 11 nov 2012, 15:20 Järna SK flick - Sollentuna HC flick 1 - 7
sön 25 nov 2012, 16:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 7 - 4
sön 10 feb 2013, 17:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 7 - 0
sön 10 mar 2013, 12:00 Sollentuna HC flick - Järna SK flick 6 - 4